Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski, interviu rar despre comunicare și tehnologie: „Suntem cu toții într-o rețea socială”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unul dintre cei mai de succes comunicatori online, a explicat cum înțelege el internetul și rețelele sociale. Tinerii vor tot timpul informații noi și materiale video de maximum 30 de secunde, dar pot fi convinși să citească și articole mai lungi, a spus liderul de la Kiev, într-un interviu pentru wired.com.

 Întrebat cum reușește să aibă succes în online, unde publicul se plictisește repede, Volodimir Zelenski a răspuns: „Suntem cu toții într-o rețea socială. Nu mai este vorba dacă este un lucru bun sau nu; cea mai mare parte a vieții noastre este deja online. Oamenii studiază online, primesc informații; oamenii citesc, oamenii folosesc mediul online. Aceasta este lumea noastră acum. Este divizată. Internetul este o realitate. Nu este o altă lume, ci mai degrabă o realitate modernă. Deci, dacă vrei ca oamenii să te perceapă așa cum ești, trebuie să folosești ceea ce folosesc oamenii.

 Ce așteptări au tinerii de la mediul online

 Volodimir Zelenski a dezvăluit și ce tactică folosește pentru a-i face pe tineri să rămână conectați și interesați de războiul din țara sa. „Din păcate, uneori tinerii nu vor digera articole de informare lungi. Ei doresc să dea scroll și să obțină informații tot mai noi și mai noi. Acest consum rapid te determină să le oferi oamenilor 10, 20 sau 30 de secunde de videoclip, astfel încât să nu-și piardă interesul”, a explicat liderul de la Kiev.

 În opinia sa, fiecare generație este deja mai deșteaptă decât cea trecută. „Dacă încerci să relaționezi cu oamenii, vei găsi un limbaj comun”, a mai spus Zelenski, convins că, în aceste condiții, și mesajele mai lungi pot avea, uneori, succes. „Oamenii nu vor rămâne cu ceva neinteresant. Oamenii nu vor suporta ceva înșelător; oamenii nu vor respecta dictatorii. Dacă vorbești cu ei sincer, onest, cinstit, te vei conecta cu ei”, a subliniat președintele Ucrainei.

 Președintele Volodimir Zelenski a devenit simbolul unei țări și al unui ideal. Încă din prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, Zelenski a fost în centrul atenției. Discursurile sale din parlamentele statelor democratice sau din plenul Parlamentului European, intervenția sa de la Davos sau mesajele zilnice adresate poporului ucrainean, au făcut înconjurul lumii.

 Încă de la începutul invaziei, Zelenski a spus că nu vrea să plece din țară, a vrut doar ajutor pentru a se apăra. De atunci, el a mobilizat lumea, a cerut și a primit sprijin militar și financiar, iar ucrainenii cred că toate acestea au ajutat la transformarea lui în erou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE