Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Volodimir Zelenski, eroul Ucrainei și al lumii întregi. Cum îl descriu oamenii din orașul său natal

Publicat de: Euronews

Președintele Volodimir Zelenski a devenit simbolul unei țări și al unui ideal. Încă din prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, Zelenski a fost în centrul atenției.

Disucrsurile sale din parlamentele statelor democratice sau din plenul Parlamentului European, intervenția sa de la Davos sau mesajele zilnice adresate poporului ucrainean, au făcut înconjurul lumii. Aparițiile sale publice continuă să-i întărească pe ucraineni, devenind peste noapte eroul poporului ucrainean.

Locuitorii din, Kryvyi Rih, orașul în care a copilărit Volodimir Zelenski l-au descris drept „simbol” al luptei Ucrainei împotriva Rusiei.

„În acest moment, el este un simbol nu numai pentru întreaga noastră țară, ci pentru întreaga lume, un simbol al luptei împotriva unui agresor. Nu doar sperămm credem că totul va fi bine”, a precizat un locuitor din Kryvyi Rih.

Mulți locuitori din Kryvyi Rih au declarat pentru Euronews că au fost norocoși că îl au pe Zelenski președinte și au mărturisit că sunt încrezători că poate proteja țara de atacul armatei ruse.

„Avem încredere în el. Suntem mândri de el, a unit întreaga lume și credem că totul va fi bine pentru noi”, a spus o femeie.

Liudmila, de exemplu, își amintește cu mândrie de momentul în care Zelenski a jucat fotbal cu fiul ei.

„Este un tip foarte amuzant, deși eu nu îl știu personal, dar așa îmi spune fiul meu. În primul rând, este îndrăzneț și simplu. Nu pare că este corupt în niciun fel, așa arată”, a spus aceasta.

Cred că suntem foarte norocoși cu actualul președinte. Tot ce face el este grozav”, a mai spus un tânăr.

Încă de la începutul invaziei, Zelenski a spus că nu vrea să plece din țară, a vrut doar ajutor pentru a se apăra. De atunci, el a mobilizat lumea, a cerut și a primit sprijin militar și financiar, iar ucrainenii cred că toate acestea au ajutat la transformarea lui în erou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE