Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secetă extremă în județul Botoșani. Sătenii au rămas fără apă potabilă și o primesc de la pompieri

Patru comune din judeţul Botoşani primesc apă pentru populaţie cu ajutorul maşinilor de pompieri, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Măsura a fost luată pe fondul secetei excesive care afectează judeţul, după ce prefectul Sorin Cornilă, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus punerea în aplicare a Planului de măsuri de prevenire şi reducere a riscului de manifestare a situaţiilor de urgenţă pe perioada sezonului estival, precum seceta şi canicula.

"La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost înfiinţate puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi de distribuire a apei potabile. Totodată, a fost informată populaţia cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei şi secetei şi au fost identificate persoanele vulnerabile", precizează oficialii ISU, potrivit Agerpres.

La nivelul comunelor Drăguşeni, Văculeşti, Suliţa şi Cristeşti, apa este asigurată cu sprijinul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Meteorologul ANM Robert Manta a spus că aceste temperaturi se vor înregistra până pe 1 iulie, însă valul de căldură va continua și în weekend.

”Caniculă în toată țara. Într-adevăr este cod galben în sudul și estul țării cod portocaliu în nordul Moldovei, Transilvania și în Banat, iar mai multe județe pe care le-ați menționat sunt sub cod roșu de temperaturi ridicate extreme pentru că sunt apropiate de cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în aceste zone. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE