Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scrisoare deschisă către Ministrul Educației. 100 de intelectuali nemulțumiți de Legile educației solicită reanalizarea celor două proiecte

Proiectele de modificare a legilor educației au stârnit controverse în spațiul public. 100 de intelectuali români i-au solicitat ministrului Educației, printr-o scrisoare deschisă, reanalizarea celor două proiecte și prelungirea perioadei de dezbatere publică.

Aceștia sunt nemulțumiți în special de modul de testare standardizată în format digital a elevilor, care i-ar orienta pe copii spre a memora, nicidecum spre dezvoltarea unei gândiri logice.

Printre cei 100 de intelectuali care au semnat scrisoarea se numără profesori universitari, scriitori, filosofi, cercetători, jurnaliști și medici: Gabriel Liiceanu, Nicolae Manolescu, Lazăr Vlăsceanu.

Sorin Cîmpeanu a lansat legile educației în dezbatere publică, începând cu 13 iulie, în plină perioadă de concedii, acuză semnatarii.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, modificarea legilor educației are ca obiectiv modernizarea sistemului de învățământ, care ar fi unul învechit. Înainte de a iniția proiectul, ministrul a prezentat 10 motive pentru care vrea să schimbe legile educației, modificările urmând să fie implementate din anul școlar 2023-2024.

Sorin Cîmpeanu i-a catalogat pe cei 100 de intelectuali ca formând un "grup de interese”. Totodată, acesta a anunțat că dezbaterile publice se încheie azi, așa cum era stabilit, deoarece, "nu se schimbă regulile jocului în timpul jocului". 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE