Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scandalul pariurilor ia amploare în Italia. Mai mulți fotbaliști importanți sunt anchetați

Fotbalul italian este din nou în mijlocul unui scandal uriaș, mai mulți jucători importanți fiind anchetați pentru pariuri ilegale. Printre ei, Sandro Tonali, mijlocașul lui Newcastle, dar și Nicolo Fagioli, suspendat deja șapte luni de procurorii italieni.

Fotbalistul lui Juventus le-a spus magistraților că a luat bani cu împrumut de la colegi, inclusiv de la Radu Drăgușin, cel mai bine cotat fotbalist român la acest moment.

În fața procurorilor, Nicolo Fagioli a recunoscut că a devenit dependent de pariuri și că a strâns datorii importante pentru a juca pe site-uri neautorizate. A împrumutat 40.000 de euro inclusiv de la fundașul român Radu Drăgușin, colegul său la acel moment, sub pretextul că vrea să își cumpere un ceas.

Pentru că a colaborat cu autoritățile, mijlocașul lui Juventus a scăpat cu o suspendare de doar șapte luni.

Fagioli a început să parieze din plictiseală

În vârstă de 22 de ani, Fagioli a spus că a început să parieze din plictiseală, la îndemnul colegului său din naționala de tineret, Sandro Tonali.

Fost jucător la Milan, în prezent la Newcastle, Tonali a recunoscut, la rândul lui, că este dependent de pariuri. El și Nicolo Zaniolo, mijlocaș la Aston Villa, au părăsit cantonamentul naționalei Italiei înainte de meciuri cu Malta și Anglia, din preliminariile Euro 2024.

Între timp, au fost publicate numele altor trei fotbaliști italieni implicați în scandalul pariurilor ilegale: Federico Gatti de la Juventus, Stephan El Shaarawy de la Roma și Nicole Casale de la Lazio.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE