Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Industria jocurilor de noroc va suferi modificări pe toate planurile. Accesul în sala de jocuri se va face după o nouă strategie

Industria de jocuri de noroc din România trece de astăzi prin câteva schimbări importante. Guvernul a decis să oblige companiile din domeniu să plătească taxe majorate cu 40%. 200 de mii de euro este taxa anuală de licențiere.

De asemenea, va exista un registru al jucătorilor indezirabili și a celor autoexcluși, la care operatorii sălilor de jocuri de noroc vor avea acces și vor ști dacă să primească sau nu o persoană care va dori să joace.

”E clar, bugetul de stat are nevoie de resurse, se preconizează că deficitul bugetar acum la finalul anului 2023 să ajungă peste 8,4% din PIB, încercăm prin majorarea taxelor să diminuăm cât se poate de mult acest deficit bugetar.

Avem legea 326 adoptată de Parlamentul României și noi vrem să o îmbunătățim prin această ordonanță. De fapt, a și fost îmbunătățită prin această ordonanță.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și-a propus ca să creeze din banii colectați la fondul de joc responsabil să dezvolte o bază de date, un registru unic gestionat de această instituție în condițiile legii privind datele cu caracter personal, această baze de date să fie gestionată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc atât pentru jucători indezirabili cât și pentru jucătorii autoexcluși, cei care prin proprie dorință se auto-exclud în domeniul jocurilor de noroc pentru a nu mai putea participa la aceste activități.

Fiecare operator va avea obligația printr-un scanner să se logheze în timp real la această bază de date și să identifice fiecare jucător care intră într-o locație unde se desfășoară activitate de jocuri de noroc și astfel se elimină posibilitatea de a intra jucători indezirabili sau autoexcluși, inclusiv jucătorii minori.

Prin textul ordonanței ne-am luat obligația ca această bază de date să fie gata până la data de 31 martie 2024.

Noi sperăm să o avem mult mai devreme.”, a declarat Mihail-Silviu, vicepreşedintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în exclusivitate, pentru Euronews.

Ce categorii de persoane nu vor avea voie să participe la jocuri de noroc

  • Jucătorii indezirabili sunt cei pe care organizatorii jocurilor de noroc nu mai vor să îi primească în cadrul locațiilor respective, ne mai fiind primiți într-o locație nu mai sunt primiți în întreaga industrie.
  • Jucătorii autoexcluși sunt cei care din proprie inițiativă nu mai doresc să participe la această activitate de jocuri de noroc, au posibilitatea printr-o singură cerere și o copie a actului de identitate către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc să intre în această bază de date a autoexclușilor. Nu pot reveni asupra deciziei timp de șase luni, iar pe această perioadă nu vor fi primiți, nu li se vor mai permite accesul în niciun fel de locație care desfășoară activități de jocuri de noroc.
  • Minorii

Verificarea se va face prin intermediul unui scaner care va scana actul de identitate al celui care vrea să participe la jocuri de noroc, iar în timp real se va conecta cu baza de date de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Sancțiunie vor fi foarte drastice dacă regulile se vor încălca, mai ales dacă va fi vorba despre un minor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE