Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scandal după masacrul din Uvalde. Polițiștii au așteptat peste o oră până să intervină

Un nou val de furie a cuprins comunitatea din Uvalde, Texas, acolo unde recent 19 copii și doi profesori au fost împușcați în școală. Înregistrări video făcute publice acum arată cum poliția a ezitat să intervină, chiar dacă atacatorul continua să omoare oameni, nu departe de ei.

Imaginile de la o cameră de supraveghere de pe holul școlii îl arată pe bărbatul înarmat intrând nestingherit în clădire cu o armă de calibru mare și includ și mărturia audio a unui professor care strigă „Fugiți! Adăpostiți-vă! Intrați în clase!”.

Poliția pare că așteaptă

Pe măsură ce bărbatul înarmat se apropie de sălile de clasă, în imagini apare un copil care se uită după colț și apoi fugind îngrozit. Atacatorul începe să tragă la întâmplare.

Între timp, apar și polițiștii. Filmările făcute publice îi arată pe unii dintre ei cu armele scoase, alții echipați ca de război, deci pregătiți de intervenție în forță, care par a aștepta pe holurile școlii elementare din Uvalde. Și asta în timp ce atacatorul era într-o clasă alăturată și trăgea în oameni. Este o înregistrare tulburătoare de 80 de minute care povestește în imagini cel mai mortal atac într-o școală în istoria Statelor Unite.

O ședință a consiliului local din Uvalde nu a fost decât o ocazie pentru locuitori să își arate furia:

Adam Martinez, participant la ședința consiliului local: „I-a văzut cineva (pe polițiști, n.r.) făcând o treabă bună? Doar pentru că au încercat să intre acolo? A fost suficient de bun? A fost suficient de bun pentru oamenii care sângerau? Asta nu a fost destul.”

Imaginile au fost publicate în timp ce parlamentarii din Texas, care investighează masacrul, se pregătesc să anunțe primele concluzii. Mai multe atacuri armate în masă comise în Statele Unite în ultimele săptămâni s-au soldat cu zeci de morți și răniți. Incidentele au aprins din nou discuții în Senatul american privind controlul armelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE