Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Matthew McConaughey, discurs emoționant la Casa Albă despre atacul din Uvalde, orașul lui natal

Actorul Matthew McConaughey a susținut o puternică pledoarie, pentru controlul armelor de foc, de la pupitrul Casei Albe. În intervenție, a solicitat Congresului american să ajungă la un compromis politic pentru o legislație mai severă.

Matthew McConaughey este născut în Uvalde, orășelul texan în care, în urmă cu două săptămâni, un tânăr a intrat cu arma într-o școală primară și a făcut 21 de victime, dintre care 19 copii.

În luarea sa de poziție, actorul a susținut impunerea unor restricții de vârstă pentru cumpărarea armelor, investiții substanțiale în siguranța școlilor și programe dedicate pentru asistență psihiatrică.

McConaughey, care s-a retras la începutul acestui an din cursa pentru postul de guvernator al Texasului, a apelat la sloganul mișcării Black Lives Matter pentru a puncta, la finalul discursului, că părinții victimelor își doresc ca moartea copiilor să nu fie în van, iar politicienii să împiedice reeditarea tragediei din Uvalde.

„Să facem ca pierderile acestor vieți să conteze! Găsiți o cale de mijloc, acolo unde ne situăm majoritatea dintre noi americanii, mai ales în această problemă. Vă promit că America, eu și voi nu suntem atât de divizați pe cât ni s-a spus. Începem prin a le promite tuturor că visurile lor nu vor fi uitate. Începem prin a face ca pierderile acestor vieți să conteze!”, a declarat actorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE