Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden vrea limitarea vânzărilor de arme în SUA, după ultimele atacuri armate

Președintele american Joe Biden a pledat în fața Congresului pentru limitarea vânzărilor de arme. De asemenea, vicepreședintele Kamala Harris a declarat că țara are nevoie de acțiune, nu de scuze, când vine vorba despre arme.

Discursurile ținute de Biden și Harris vin după o serie de atacuri armate. Cele mai recente sunte cele de la un supermarket din Buffalo, New York, o școală primară din Uvalde, Texas, și de la un spital din Tulsa, Oklahoma.

Joe Biden, președintele SUA: „Sunt în această luptă de multă vreme. Știu cât de greu este, dar nu voi renunța niciodată. Iar dacă Congresul eșuează, cred că de data aceasta majoritatea poporului american nu va renunța. Cred că majoritatea dintre voi veți acționa și vă veți canaliza mânia pentru a face această problemă cea mai importantă parte a votului dumneavoastră.”

Kamala Harris, vicepreședintele SUA: „Și nu trebuie să spun nimănui din această sală că președintele Biden a luat mai multe măsuri executive pentru a combate violența armată decât orice alt președinte, în același moment al adminstrației lor. Dar noi nu putem, ca administrație, sau cei dintre noi care suntem aici, să ne ocupăm singuri de acest lucru. Fără alte scuze. Gândurile bune și rugăciunile sunt importante, dar nu suficiente. Avem nevoie de Congres să acționeze.”

Săptămâna trecută, un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi și doi profesori la școala din Uvalde, iar într-un spital din Tulsa un pacient înarmat a ucis patru persoane. Controlul armelor este o problemă veche a Statelor Unite și reprezintă una dintre principalele dezbateri dintre democrați și republicani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE