Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Săptămâna Modei la Milano | Designerii își prezintă ultimele colecții pentru primăvară-vară

Timp de o săptămână, designerii își prezintă ultimele colecții pentru primăvară-vară în capitala modei, la Milano. Designerii italieni au deschis prezentările.

Originar din pitoreasca insulă Sardinia, designerul Antonio Marras a îmbinat tradițiile cu tendințele moderne. Și-a imaginat ca decor pentru prezentarea sa un teatru abandonat, invadat de natură. Manechinele au defilat în rochii elegante din mătase, tul și broderii, jachete cu motive florale și pantaloni largi.

Antonio Marras, designer: „Eu sunt din Sardinia, un loc bogat în tradiții. Inevitabil, m-am inspirat din tradițiile pe care încerc să le reinterpretez, să le schimb, să le mut, dar mă întorc mereu la ele, pentru că există o forță care mă atrage.”

Designerul italian Carmelo Cortese a reușit să atragă atenția cu creațiile sale îndrăznețe

Designerul italian Carmelo Cortese a reușit să atragă atenția cu creațiile sale îndrăznețe, din dantelă lucrată manual, pene, perle și hamuri: un amestec între lenjeria intimă, rochii de sirenă și fuste cu talie joasă. Toate, în alb, negru, roșu sau argintiu.

Carmelo Cortese, designer: „Mulți oameni din business și, de asemenea, clienții încep să fie interesați de proiecte mici, deoarece aceste proiecte sunt văzute ca fiind mai personale, mai dedicate, în comparație cu un proiect de marketing excelent, care are ca scop principal să crească vânzările și poate nu dă suficientă importanță modei în sine.”

Până luni, la Milano vor fi zeci de prezentări de modă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE