Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vor exista trei variante pentru noile salarii ale profesorilor. Ligia Deca: S-a discutat despre o echivalență cu grila de la Sănătate

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că în 10 zile vor exista trei variante pentru noile salarii ale cadrelor didactice.  

”S-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile, una dintre aceste grile fiind cea lucrată deja la Ministerul Educației, împreună cu federațiile sindicale, la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an. Am agreat că în circa 10 zile aceste echipe tehnice vor veni cu variantele și domnul ministru Budăi a anunțat ieri că variantele vor fi transmise pentru evaluarea impactului, ca apoi ele să intre în discuția politică cu liderii coaliției și celelalte ministere, care trebuie să spună în ce măsură variantele sunt sustenabile, din punct de vedere financiar”, a spus ministrul Educației.

Anumite salarii ale profesorilor vor putea ajunge la nivelul salariilor medicilor din România, ținând cont de anumiți factori, precum vechimea cadrului didactic.

Ligia Deca: Ceea ce s-a luat în calcul, apropo de diferențierea celor trei variante, este creșterea pe diferite niveluri, corespunzătoare funcțiilor didactice, vechimii. Deci sunt chestiuni care țin de proiectarea coeficienților de grilă aferentă personalului din învățământ.

Jurnalist: Care este cel mai mare salariu, potrivit celor trei grile?

Ligia Deca: A rămas ca în analiza celor trei scenarii să fie stabilit acest salariu. S-a discutat în linii mari despre o echivalență cu anumite poziții din grila de la Sănătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE