Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greva a fost suspendată, problemele continuă. O parte dintre profesori spun că se simt batjocoriți de guvernanți

Greva din Educație a fost suspendată, toți elevii se vor întoarce marți la ore, dar mulți dintre profesori spun că nemulțumirile lor au rămas în picioare. Este și cazul unor dascăli din comuna Budila, județul Brașov. Ei spun că s-au simțit batjocoriți de guvernanți, cu toate că nu și-au făcut niciodată treaba cu „țârâita”, așa cum li plătește lor munca depusă.

Elza Fejer este învățătoare la clasa a IV-a la Școala Gimnazială din Budila, județul Brașov. Femeia spune că va primi mai puțini bani la următorul salariu, cu toate că în timpul grevei, deși n-a fost la catedră, a organizat diferite activități educative, spre exemplu a mers împreună cu elevii într-o seră.

Elza Fejer – cadru didactic la Școala Gimnazială Budila, jud. Brașov: Am ajuns la a treia grevă în cariera mea. În 26 de ani nu m-am simțit atât de umilită pe cât mă simt acum. Practic am fost batjocura guvernanților noștri și nu doar noi ca dascăli, ci întreaga comunitate.

Învățătoarea spune că problemele cadrelor didactice sunt multiple, iar salariul nu a fost niciodată pus pe primul loc.

Elza Fejer – cadru didactic la Școala Gimnazială Budila, jud. Brașov: Salarizarea este ultima noastră problemă. Odată ce Ministerul Educației spune că școala este gratuită în România, atunci toate materialele pe care noi avem nevoie să le folosim la clasă ar trebui să le primim din partea Ministerului.

În ultimele trei săptămâni, un sfert dintre cadrele didactice din comuna Budila și-au ținut orele, chiar dacă au susținut greva

Virginia Doicu – cadru didactic la Școala Gimnazială Budila, jud. Brașov: Eu mi-am desfășurat activitatea în mod obișnuit. Din punct de vedere financiar, noi ca familie nu ne-am permis ca eu să fiu în grevă și decât să vin în vară să lucrez, consider că mai bine acum când e timpul.

După ce au auzit că greva a fost suspendată și elevii se vor întoarce, deocamdată, la ore, părinții au răsuflat ușurați, însă spun că pentru copiii lor vor exista consecințe.

Ce cred părinții elevilor

”E prea mult. Trei săptămâni să stea copiii acasă, e prea mult.”

”Eu îi susțin că merită. Munca lor trebuie plătită. E mult de lucru cu copiii.”

Măsurile luate de guvernanți, până acum, îi vizează doar pe elevii din anii terminali. Deocamdată nu s-a decis modalitatea în care ceilalți vor recupera orele pierdute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE