Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salariile profesorilor cresc cu 20%, în 2024. Marcel Ciolacu: ”Va fi un buget record pentru Educație”

Sindicaliștii din Educație au acceptat oferta Guvernului cu privire la majorările salariale ale profesorilor, de anul viitor. Va fi o creștere de 20 la sută, în două tranșe, așa cum a anunțat premierul.

De asemenea, o altă majorare, mai consistentă, ar urma să fie primită de angajații din Educație în 2025.

Anunțurile au fost făcute de liderii de sindicat la finalul unei întâ lniri, la Guvern, cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Educația a primit un buget record

Premierul a declarat într-un interviu, la Digi 24, că pentru Educație s-a oferit un buget record.

”Am avut o discuție în seara aceasta. Eu cred că am închis lucrurile în linii mari. Am vorbit și cu doamna ministră a Educației. Va fi un buget record pentru Educație, respectiv 4,1% din PIB. Ce mă bucură foarte mult este că am acoperit toate palierele.”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi 24.

Sindicatele din Educație amenințau cu grevă generală dacă majorările salariale promise de Guvern nu se vor face. Ministrul Educației declara în urmă cu câteva zile că dascălii vor avea lefuri mai mari însă vor primi banii în două etape.

”Din ultimele discuții s-a desprins un posibil 20% ca un procent de creștere pentru anul 2024, nefiind încă finalizate discuțiile vizavi de etapele de acordare, ceea ce ar însemna că avem o creștere de peste 50% față de salarizarea care exista înainte de luna iunie a acestui an. Este încă o discuție deschisă între Guvern și federațiile sindicale.

De asemenea vom regla toate inechitățile pe care le-am identificat împreună cu reprezentanții profesorilor. Asta înseamnă inclusiv măsuri care să crească salariile directorilor, directorilor adjuncți și personalului de conducere și alte categorii care fiind pe alte grile nu beneficiază în același mod de creșterile salariale.”, a declarat Ligia Deca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE