Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Angajații Poștei Române au renunțat la grevă și vor avea salariile majorate. Banii, primiți în două tranșe

UPDATE. Poștașii au renunțat la grevă generală, începând de miercuri, după ce ministrul Digitalizării a promis că le crește salariile cu aproximativ 400 de lei, în două tranșe. Sumele nete vor fi cuprinse între 350 și 370 de lei. Majorările se vor acorda în două tranșe, la 1 iunie și 1 septembrie 2024. Cu toate acestea, poștașii au spus că, totuși, mai rămân multe de rezolvat. 

Știrea inițială:

Salarii majorate pentru angajații Poștei Române. Banii pe care ar putea să îi primească în două tranșe

Angajații Poștei Române din mai multe județe continuă greva generală, nemulțumiți de salariile mici. Marți, sindicaliștii urmează să analizeze oferta de majorare salarială primită după lungi negocieri cu oficialii ministerului Digitalizării și cu managementul Poștei și vor anunța dacă renunță sau nu la protest.

Revendicările salariale ale angajaţilor reprezentaţi în negociere de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România sunt creşterea cu 400 lei net a salariilor şi majorarea sporului de loialitate acordat în tranşe salariaţilor ce au peste un anumit număr de ani lucraţi în Poşta Română.

Propunerea de creșterea salarială pentru angajații Poștei Române

Angajații Poștei Române ar urma să primească majorarea salarială promisă în două tranșe, astfel:

  • 1 iulie 2024 - prima tranșă

Este data propusă pentru prima majorare, când salariul minim al unui angajat al Poștei Române ar putea ajunge la 3.700 de lei brut, de la 3.300, în prezent.

  • 1 septembrie 2024 - a doua tranșă

A doua tranșă ar urma să fie acordată din septembrie și ar însemna alți 420 de lei brut.

Cumulat, un angajat al Poștei Române ar urma să primească o creștere salarială netă de 369 lei în medie, potrivit sindicaliștilor. Aceștia ceruseră, însă, 400 de lei net şi majorarea sporului de loialitate.

„Acţiunea se desfăşoară cam în 30 de judeţe, dintr-o evaluare pe care am făcut-o la prima oră. Şi-au declarat dorinţa de a face grevă şi au semnat pentru grevă undeva în jur de 7.500 - 8.000 de persoane, angajaţi din Poşta Română, care sunt membrii sindicatului nostru. Fac specificaţia că nu acoperim toată ţara şi toate judeţele, dar suntem sindicatul reprezentativ”, a declarat, pentru Agerpres, Ionel Oţelea, preşedintele SLPR.

Avertismentul lui Marcel Ciolacu, la o zi după începerea grevei Poștei Române

Într-un comunicat de presă, Poșta Română a transmis, luni, că pensionarii nu vor avea de suferit în urma grevei. O zi mai târziu, Ciolacu a avertizat că directorul Poștei Române ar putea fi dat afară dacă pensiile nu ajung la termen.

Marcel Cioacu, premierul României: „Am vorbit cu ministrul și aseară, am avut o discuție și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație, din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE