Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a deschis circulaţia pe încă 9 kilometri ai Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0)

La final de an, autoritățile vor să crească numărul kilometrilor de autostrada deschiși circulației în 2023. Astfel că sâmbătă se inaugurează primii 9 kilometri din lotul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei.

Încă 8,7 kilometri din Autostrada de Centură Bucureşti au fost daţi în trafic sâmbătă, realizându-se astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

”S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti! Se realizează astfel legătura rutieră la profil de autostradă între DN5 (Jilava/1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru/Cornetu) pe semi-inelul sudic al A0. 2023 se încheie cu deschiderea parţială a circulaţiei pe lotul 2 A0 Sud, unde lucrările sunt la un stadiu fizic de 98%. Imediat după sărbători, în funcţie de condiţiile meteorologice, constructorul turc va relua execuţia, astfel încât să finalizeze tot lotul 2 (16,3 km), între Vidra şi Bragadiru, dar şi Lotul 1 (16,9 km), între Glina şi Vidra, ajuns şi el la un stadiu fizic de 81%.

Vreau ca, până la jumătatea lui 2024, să se circule pe autostradă între A2 şi DN6 (33,23 km), iar din toamnă între A1 şi A2 (51,19 km)”, a notat Grindeanu.

În ceea ce priveşte lotul 3, şeful de la Transporturi s-a arătat nemulţumit de stadiul lucrărilor.

”Constructorul grec de pe lotul 3 trebuie să înţeleagă la rândul său acest lucru şi să se mobilizeze exemplar pentru finalizarea lucrărilor pe cei 17,96 de km ai A0 Sud, dintre Bragadiru - Joiţa. Progresul fizic de doar 56% înregistrat acum de acest constructor nu este satisfăcător!”, a avertizat acesta.

Valoarea celor trei contracte pentru proiectarea şi construcţia A0 Sud (finanţate din fonduri europene nerambursabile) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE