Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii au bombardat Kievul. Atac cu rachete și drone asupra capitalei Ucrainei

Rusia a lansat un atac cu rachete și drone asupra Kievului, joi dimineață. Zece oameni au fost răniți, în urma bombardamentului, au anunțat autoritățile ucrainene.

Atacul a avut loc asupra unei zone rezidențiale și multe clădiri au fost avariate, printre care și o grădiniță. Două persoane au fost transportate la spital, a precizat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Edilul a publicat pe o rețea de socializare detalii despre numărul celor răniți și spune că este cel mai puternic atac lansat de ruși asupra orașului, din ultimele luni. Echipele de salvare se află în zonele unde au căzut bucăți din rachetele rusești care au produs și mai multe incendii.

Mai multe explozii au avut loc joi dimineaţă în centrul capitalei Kiev, după o alertă aeriană de rachete şi drone lansate de Rusia.

Ultimele atacuri importante ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Bombardamentele asupra regiunilor de frontieră dintre Ucraina și Rusia s-au intensificat în urmele zile. Ambele părți spun că le-au respins și au evacuat civilii de la granița celor două țări aflate în război. Între timp, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, prezent în Germania, a încercat să-i convingă pe aliații europeni că administrația Biden va sprijini Ucraina, chiar dacă Washingtonul nu are bani pentru Kiev.

Între timp, Germania a anunțat un nou ajutor pentru Ucraina, de 500 de milioane de euro, după ce Uniunea Europeană a crescut valoarea sprijinului militar acordat cu cinci miliarde de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE