Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Toate magazinele închise în weekend după ora 13:00. Reprezentanții comercianților au înaintat propunerea Guvernului

“Toate magazinele închise în weekend după ora 13:00” – aceasta este propunerea pe care au adus-o în discuție la guvern reprezentanții comercianților.

Aceștia susțin că angajații din supermarketuri au nevoie de zile libere la final de săptămână. Executivul nu luat vreo decizie în acest sens, dar este deschis să analizeze propunerea.

Inițial propunerea micilor comercianți era de a închide toate hypermarketurile în weekend, însă cum acest lucru ar fi discriminatoriu, au decis să vină cu o inițiativă ce ar viza toate magazinele, inclusiv cele de cartier.

Românii au păreri împărțite referitor la această posibilă măsură

Mai multe țări europene practică programul redus în weekend, pentru magazine. De exemplu, în Germania, Austria sau Franța, supermarketurile sunt închise duminică.

Majoritatea magazinelor au un program extins chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. Se închid fie la ora 20:00 sau chiar și la ora 22:00. Dacă Guvernul va accepta guvernul va accepta propunerea venita din partea micilor comercianți, toate supermarketurile vor avea acelasi program in weekend, se vor inchide dupa ora 13:00.

Pe lângă propunerea ce ține de programul magazinelor, se ia în calcul și amplasarea magazinelor mari, la periferia orașelor.

Deocamdată, ambele subiecte sunt analizate de executiv până la următoare întrevedere cu reprezentanții supermarketurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE