Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii au aruncat în aer un drum aflat la granița cu Ucraina și Belarus

Publicat de: Sorin Rusu

Orașul ucrainean Chernihiv, aflat la granița dintre Ucraina și Belarus, a fost zguduit de o explozie puternică.

Potrivit serviciului vamal ucrainean, armata rusă a fost cea care a aruncat în aer drumul de la granița care leagă trei țări, Rusia, Ucraina și Belarus, chiar dacă acest aspect nu-i ajută pe ruși în dorința lor de a cuceri Ucraina, după cum remarcă șeful serviciului vamal ucrainean.

Drumul care leagă orașele Chernihiv, Bryansk și Gomel a fost aruncat în aer

Explozia a avut loc marți, în jurul prânzului, în apropierea "monumentului celor trei surori", conform celor spuse de Andriy Demchenko, șeful serviciului vamal ucrainean.

Acel monument, inaugurat în 1975, este unul simbolic, având în vedere că se află la granița dintre Ucraina, Belarus și Rusia, în apropierea orașului rus Bryansk, a celui belarus Gomel și a celui ucrainean Chernihiv și avea ca semnificație "prietenia celor trei popoare". Însă anul trecut, după ce rușii au început invazia în Ucraina, trecând prin Belarus, s-a decis ca monumentul să fie scos.

"Ieri, în zona Chernihiv, unitatea de grăniceri a serviciului vamal a raportat o explozie în jurul prânzului, care a avut loc în direcția joncțiunii dintre cele trei țări. Ulterior, s-a stabilit că ocupanții ruși au aruncat în aer drumul Chernihiv - Bryansk. (...) Ei au început să arunce în aer drumuri, probabil temându-se că Ucraina va ataca centrul regional. Însă ucrainenii nu sunt agresori. Așa cum am subliniat deja, țara noastră este exclusiv defensivă și noi nu avem nevoie de Bryansk. Totși, noi avem nevoie de centrul de luare a deciziilor, locul în care s-a decis lansarea unui război împotriva Ucrainei. Așa că hai să-i lăsăm să-l arunce în aer", a spus Andriy Demchenko, citat de publicația Pravda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE