Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi atacuri cu drone în Rusia. Au fost lovite două rafinării dintr-o regiune de lângă Ucraina

Noi atacuri cu drone în Federația Rusă. De această dată au fost lovite două rafinării din regiunea Krasnodar, potrivit agenției ruse Tass. Presa de la Moscova nu indică, însă, cine s-ar putea afla în spatele bombardamentelor. Șeful grupului Wagner, mercenari ruși care luptă în Ucraina, a lansat critici dure în adresa Ministerului rus al Apărării pentru că, citez: “nu face nimic pentru a apăra rușii”.

La una dintre rafinăriile atacate a izbucnit un incendiu puternic. Regiunea Krasnodar, unde se află cele două fabrici de prelucrare a țițeiului, are deschidere la Marea Azov și asigură legătura terestră cu peninsula Crimeea, prin intermediul podului construit după anexarea peninsulei de către Rusia în anul 2014. Bombardamentele de la rafinării intervin a doua zi după atacul cu drone din Moscova, capitala rusă, care a provocat un val de critici la adresa Ministerului Apărării. 

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner: ”Ce faceți? Voi, vitelor. Ridicați-vă fundurile din birourile unde ați fost instalați ca să apărați această țară. Voi sunteți Ministerul Apărării. Nu ați făcut nimic pentru a înainta. De ce permiteți ca aceste drone să zboare spre Moscova? Ce să facă oamenii de rând când dronele cu explozibili se izbesc de ferestrele lor?  În calitate de cetățean, sunt profund indignat că aceste gunoaie stau liniștite și nu-și mișcă fundurile lor grase date cu creme scumpe.”

Guvernatorul regiunii Belgorod, de la  granița cu Ucraina, a anunțat că localitățile din zonă sunt intens bombardate de către armata ucraineană și că sute de oameni, inclusiv copii,  vor fi evacuați.  

Veaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, Federația Rusă: ”A fost un atac masiv cu rachete. Sunt multe distrugeri, blocuri de locuințe, case. Mai multe automobile au ars.”

Autoritățile de la Kiev nu au comentat, deocamdată, acuzațiile privind bombardarea localităților ruse. Recent, regiunea Belgorod a fost atacată de un grup de persoane înarmate. Moscova a spus atunci că ar fi vorba de sabotori ucraineni. Kievul, la rândul său, a  respins acuzațiile și a spus că atacul a fost coordonat de cetățeni ruși anti Kremlin, care urmăresc răsturnarea actualei conduceri de la Moscova. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE