Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Rusia suspendă participarea la un important tratat de arme nucleare. Putin: Rusia trebuie să fie gata să testeze arme nucleare, dacă SUA o fac, mai întâi

Publicat de: Euronews

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, în discursul adresat parlamentului, că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul New START (Noul START, Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice) cu Statele Unite, care limitează arsenalele nucleare strategice ale celor două părţi, transmite Agerpres.

El a mai spus că Rusia trebuie să fie gata să testeze arme nucleare, dacă SUA o fac, mai întâi, potrivit euronews.

Cu toate acestea, Putin a exclus că Rusia ar fi prima care ar da o lovitură nucleară.

Rusia are cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, de aproape 6.000 de focoase, potrivit experţilor. Împreună, SUA şi Rusia deţin în jur de 90% din numărul focoaselor nucleare la nivel global, suficiente pentru a distruge planeta de mai multe ori. 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face primele declarații despre starea națiunii, la aproape un an de la începutul războiului din Ucraina. Discursul său are loc într-un moment în care trupele ruse sunt așteptate să-și reînnoiască operațiunile ofensive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE