Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia spune că a interceptat două bombardiere americane deasupra Mării Baltice

Ministerul Apărării al Rusiei a anunţat joi că a ridicat de la sol avioane de luptă Su-27 şi Su-35 pentru a îndepărta de graniţa rusă două bombardiere strategice ale aviaţiei americane care zburau deasupra Mării Baltice, pentru a doua oară în cursul săptămânii, transmit Reuters şi AFP.

'Echipajul unui avion de luptă rus a identificat ţintele aeriene a două bombardiere strategice B-1B ale forţelor aeriene ale Statelor Unite', se spune în comunicatul Ministerului Apărării.

Bombardierele americane nu au încălcat frontiera, iar avioanele ruse au revenit pe aerodromul lor, adaugă acelaşi comunicat.

Atac cu drone în Marea Neagră

Rusia a acuzat miercuri Ucraina de un atac cu drone maritime asupra navei militare ce asigură paza gazoductelor ce trec prin Marea Neagră și transportă gaze naturale spre Turcia și, respectiv,  țările europene.    

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat imagini care ar demonstra atacul. Kievul nu a comentat deocamdată acuzațiile Rusiei. În context, rușii acuză Ucraina că, în septembrie anul trecut, a organizat un atac terorist asupra gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2.  Ancheta internațională în acest caz nu a fost finalizată, iar cauzele exploziilor de la conductele de gaze naturale ce trec prin Marea Baltică nu au fost încă stabilite.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE