Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Rusia acuză Ucraina de atac cu drone în Marea Neagră

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministerul rus al Apărării a denunţat miercuri un atac ucrainean cu ambarcaţiuni fără pilot asupra navei de recunoaştere 'Ivan Hurs' în zona economică exclusivă a Turciei, transmite EFE, citată de Agerpres.

"Astăzi, la ora 05.30, ora Moscovei (02.30 GMT), forţele armate ale Ucrainei au efectuat o tentativă nereuşită de a ataca cu trei ambarcaţiuni rapide fără pilot nava 'Ivan Hurs' a Flotei Mării Negre, care asigura securitatea gazoductelor Turk Stream şi Blue Stream", se arată în comunicatul de miercuri al Ministerului Apărării.

Rusia reamintește de atacul de la Nord Stream

Potrivit comunicatului militar, atacul a avut loc "în zona economică exclusivă a Republicii Turcia".

"Toate ambarcaţiunile inamicului au fost distruse de sistemele de armament ale navei ruseşti la 140 de kilometri nord-est de Strâmtoarea Bosfor", a adăugat acesta.

Rusia a precizat că nava de spionaj "continuă să îşi îndeplinească misiunile stabilite".

Comandamentul militar rus a adăugat că, "în urma atacului terorist din 26 septembrie 2022 asupra gazoductelor Nord Stream şi Nord Stream 2, forţele armate ale Rusiei desfăşoară misiuni de protecţie a acestui tip de infrastructură".

Distribuie

Taguri