Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un oficial rus instalat în regiunea ucraineană Donețk a confirmat joi că Moscova și Kievul vor preda fiecare câte 50 de prizonieri de război. Andriy Yermak, șeful administrației prezidențiale ucrainene, a declarat ulterior că 50 de „protectori ai Ucrainei” au fost eliberați, conform Euronews.com.

„Apărătorii din Mariupol și Azovstal s-au întors, de asemenea, cei capturați ... în luptele din regiunile Donețk, Luhansk și Zaporizhzhia”, a scris Yermak pe Telegram.

El a adăugat că schimbul de prizonieri va continua până când „ultimul ucrainean” va fi eliberat. Moscova a declarat că îi va transporta cu avionul pe prizonierii ruși eliberați în capitală pentru controale medicale și reabilitare.

Nu au fost publicate cifre oficiale

Rusia și Ucraina au schimbat fiecare peste 50 de prizonieri de război în urmă cu exact o săptămână, potrivit unui raport al Reuters. Reprezentanții fiecărei țări s-ar fi întâlnit săptămâna trecută în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre acest schimb, cu implicarea Organizației Națiunilor Unite.

Nici Rusia, nici Ucraina nu au publicat cifre oficiale cu privire la numărul de prizonieri de război pe care i-au luat de când a început invazia, în urmă cu exact nouă luni.

„Nu ne vom opri până când nu ne vom primi toți oamenii înapoi”, a scris Zelenski pe Instagram.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că Rusia a eliberat 1.319 prizonieri din martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE