Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia se gândește să ridice interdicția privind folosirea Twitter după ce Musk a restabilit contul Kremlinului

Rusia ia în considerare posibilitatea de a ridica interdicția asupra Twitter, după ce rețeaua de socializare a restabilit accesul la conturile agențiilor de stat rusești. Interdicția a fost impusă înainte ca Elon Musk să preia conducerea Twitter în octombrie anul trecut. Însă, începând de vineri, utilizatorii pot căuta din nou conturile Kremlinului și ale ministerelor de Externe și de Apărare din Rusia, printre altele.

Când Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris pe Twitter că Ucraina este un "regim nazist", Musk însuși a apărat dreptul fostului președinte de a scrie pe Twitter.

Respingând un apel pentru ca Medvedev să fie interzis, Musk a răspuns: "Toate știrile sunt, într-o anumită măsură, propagandă. Lăsați oamenii să decidă singuri".

Regândirea Dumei

Reacționând la această evoluție, un deputat rus de rang înalt din cadrul Comitetului pentru politica informațională al Dumei a cerut organismului de supraveghere a mass-media din țară să ia în considerare încetarea restricțiilor impuse pe Twitter, relatează TASS.

"În ceea ce privește ridicarea restricțiilor asupra agențiilor guvernamentale. Multe dintre acestea nu se grăbesc încă să își reactiveze conturile, mai ales că Twitter este oficial blocat în Rusia. Dar cred că este timpul să se reconsidere această măsură, având în vedere noile politici ale noii conduceri", a scris Anton Gorelkin pe canalul său Telegram luni.

Potrivit deputatului, dacă rețeaua de socializare vizează acum neutralitatea, ar fi indicat să se reia dialogul cu ea și să se continue să se lucreze în cadrul legislației rusești.

"Iar pentru agențiile noastre de stat, Twitter poate deveni din nou o platformă convenabilă pentru a explica poziția Rusiei publicului occidental", a adăugat Gorelkin.

Apelul său a fost susținut de ONG-ul rusesc Liga pentru Siguranța pe Internet.

Plângeri în legătură cu etichetarea pe Twitter

Separat, BBC a depus o plângere la Twitter după ce contul său principal a fost etichetat drept "media finanțată de guvern". Radiodifuzorul a insistat că este finanțat de public și că este independent de guvern.

Ca răspuns, Elon Musk ar fi trimis un e-mail către BBC în care a spus că toate organizațiile media au un anumit nivel de părtinire, dar a adăugat că el consideră corporația ca fiind "printre cele mai puțin părtinitoare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE