Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia interzice activitatea organizației pentru mediu WWF. Moscova susține că grupul ar reprezenta o amenințare pentru securitatea economică a țării

Moscova interzice activitatea organizației pentru mediu World Wide Fund for Nature, anunță parchetul general al Rusiei. Organizația a fost declarată indezirabilă, ceea ce nu mai permite desfășurarea de activități pe teritoriul rus.

Procuratura Generală susține că activitățile din Rusia ale organizației de mediu reprezintă amenințări la adresa securității în sfera economică.

Campaniile WWF împotriva industriilor de petrol și gaze naturale au avut ca scop „încătușarea” dezvoltării economice a Rusiei, se arată în declarația procuraturii, potrivit Radio Free Europe.

Decizia autorităților de la Moscova a venit la o lună după ce o măsură similară a vizat organizația Greenpeace și a apărut pe fondul reprimării vocilor care critică războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Într-un comunicat din mai, Parchetul general afirma că "Greenpeace International", care are sediul social în Olanda, reprezintă o "ameninţare la fundamentele ordinii constituţionale şi securităţii" Rusiei şi încearcă "să răstoarne puterea într-un mod anticonstituţional".

De asemenea, în martie, Fondul mondial pentru natură (WWF) fusese declarat în Rusia "agent al străinătății", o etichetă care îi complica puternic activităţile din ţară, la acel moment.

Ce este WWF?

WWF a fost înființat în 1961 de un grup de persoane care au căutat să asigure finanțarea necesară pentru a proteja locurile și speciile amenințate de dezvoltarea umană.

Fiind cea mai importantă organizație din lume de conservare a naturii, WWF își desfășoară activitatea în aproape 100 de țări, printre care și România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE