Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul rus de Externe a propus închiderea Consulatului României de la Rostov pe Don. Prin decizia prim-ministrului rus Mikhail Mishustin, Guvernul a acceptat propunerea și a fost semnat documentul, potrivit agenției Tass, iar Ministerului rus de Externe i s-a încredințat misiunea de a notifica România.

Rusia închide Consulatul României de la Rostov pe Don

"Conform articolului 37 din Legea federală privind tratatele internaţionale a Federaţiei Ruse, a fost acceptată propunerea Ministerului rus de Externe privind denunţarea acordului dintre guvernele rus şi român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don, din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note", se arată pe site-ul oficial de informaţii juridice al Guvernului de la Moscova.

În vară, Ministerul Afacerilor Externe din România a solicitat Rusiei să reducă cu 40 de persoane personalul diplomatic din Ambasada Rusiei la Bucureşti. La acea dată, Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a spus că "Rusia va răspunde în consecinţă".

Ca și multe alte state, România a condamnat invazia rușilor în Ucraina, iar în urmă cu câteva zile, Săptămâna trecută, Ministerul de Externe de la București anunţat că România se alătură demersurilor internaţionale de a expune şi a condamna încercările Rusiei de a interveni în chestiunile politice şi electorale din statele democratice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE