Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia cheamă rezerviștii în poligoane. Vor fi recrutați 147.000 de tineri pentru serviciul militar obligatoriu

Rusia își cheamă rezervișii în poligoane. Pe lângă militarii în rezervă ai armatei ruse, sunt mobilizați rezerviștii Gărzii naționale “Rossgvardia”, ai Serviciului Federal de Securitate și ai structurilor pazei de stat. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele rus, Vladimir Putin.

"Chemați cetățenii ruși în rezervă pentru pregătire militară în cadrul Forțelor Armate Ruse, al forțelor Gărzii Naționale Ruse, al agențiilor de securitate de stat și al organelor Serviciului Federal de Securitate (FSB) în 2023", se arată în document.

Responsabili pentru organizarea taberelor de instruire sunt guvernul central și autoritățile regionale.

Potrivit agenției ruse TASS, convocarea rezerviștilor face parte din măsurile anuale „de perfecționare a pregătirii de luptă”. De asemenea, în perioada aprilie-iulie, în Rusia se desfășoară campania de recrutare a 147 mii de tineri pentru serviciul militar obligatoriu.

Anterior, presa ucraineană a scris că Federația Rusă ar putea să anunțe o nouă campanie de mobilizare, inclusiv prin intermediul așa-numitelor “companii militare private”, pentru a acoperi pierderile de pe frontul din Ucraina, dar și în eventualitatea contraofensivei anunțate de Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE