Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia ar putea rămâne fără rachete în războiul cu Ucraina. Forțele ruse au folosit peste 80% din armament

Întreruperile programate de curent continuă în Kiev și în alte șase reguni ale Ucrainei, în urma atacurilor cu rachete efectate de Rusia asupra infrastructurii energetice a țării.

Timp de mai multe săptămâni, rachetele și dronele armatei ruse au vizat infrastructura energetică a țării. Criza pune din ce în ce mai multă presiune pe milioanele de oameni care nu mai au acces la încălzire și electricitate, pe măsură ce temperaturile din termomentre sunt în scădere, iar iarna se apropie. Cu toate acestea, cetățenii ar putea primi un răgaz.

Potrivit unui reprezentant al Direcției Principale de Informații Ucrainene, forțele ruse au folosit peste 80% din rachetele lor moderne. Trupele Moscovei mai au doar 120 de rachete balistice Iskander, a adăugat reprezentantul. Astfel, o prelungire a atacurilor asupra infrastructurii ucrainene nu ar mai putea fi susținută de armata rusă, potrivit Euronews.

Rusia continuă negocierile cu Iranul

Institutul pentru Studiul Războiului arată că armata rusă se bazează pe armamentul Iranian. Kremlinul continuă eforturile de a achiziționa în secret muniție care să fie utilizată în atacul asupra Ucrainei.

În luna august, o aeronavă militară rusă a transportat în secret 140 de milioane de euro și mai multe modele de muniție către un aeroport din Teheran. Armamentul și banii ar fi fost dați la schimb pentru zeci de drone mortale pentru războiul din Ucraina, potrivit  Sky News.

Centrul de Rezistență ucrainean a raportat pe 8 noiembrie că Teheranul continuă să aprovizioneze Moscova cu drone de tip Mohajer, Arash și Shahed, pe calea aerului și pe mare, atât prin intermediul entităților iraniene de stat, cât și private.

Iranul neagă că aprovizionează Rusia cu arme

Guvernul iranian a negat în repetate rânduri că trimite armament şi mai ales drone în Rusia.

Ministrul de externe iranian, Hosein Amir Abdolahian, a declarat joi că Iranul cooperează în domeniul apărării cu Rusia, dar a subliniat că ţara sa nu trimite arme şi drone împotriva Ucrainei, transmite Agerpes.

„Avem o cooperare în domeniul apărării cu Rusia, dar politica noastră nu este de a trimite arme şi drone împotriva Ucrainei”, a scris înaltul oficial iranian pe contul său de Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE