Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: Rusia pregătește un nou atac masiv cu rachete asupra orașelor ucrainene

Publicat de: Euronews

Rusia pregătește un nou atac masiv cu rachete asupra orașelor ucrainene. Va fi vizată în special infrastructura energetică. Avertismentul a fost lansat de către liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Potrivit lui Zelenski, Moscova a comandat rachete balistice din Iran.

În Donețk luptele continuă să provoace pagube imense. Mai multe clădiri au fost avariate, pe măsură ce armata rusă își intensifică atacurile în regiunea aprig contestată. Totodată, în Herson locuitorii sunt rugați să părăsească orașul ocupat de ruși.

Soldații ruși au evacuat deja mai mulți civili din oraș

Până în prezent, soldații ruși au evacuat deja mai mulți civili din oraș, în timp ce Ucraina crește presiunea asupra trupelor rusești din zonă. Militarii ucraineni spun că așteaptă ordinul pentru a începe eliberarea Hersonului înainte ca iarna să vină.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu rezerviștii mobilizați recent, care sunt pregătiți în poligoanele din Siberia „pentru a apăra suveranitatea Rusiei”.

Între timp, un grup de luptătorii din cadrul milițiilor separatiste din Donețk a ajuns în regiune după ce au fost eliberați într-un schimb de prizonieri cu armata ucraineană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE