Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia acuză SUA că ignoră restricțiile impuse în spațiul aerian al Mării Negre

Ministrul rus de Externe a declarat că Statele Unite „ignoră” faptul că Rusia a impus restricții în spațiul aerian al Mării Negre. Serghei Lavrov a făcut aceste acuzații, la o zi după ce o dronă americană a fost interceptată deasupra Mării Negre de avioane ruse, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Lavrov a precizat într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat că oficialii de la Moscova au stabilit limite ale zborurilor în regiunea Mării Negre, după începerea campaniei militare din Ucraina.

”Ei (Statele Unite) ignoră complet faptul că după începerea operațiunii militare speciale (din Ucraina), armata noastră a declarat zonele relevante din Marea Neagră și cele adiacente drept limitate pentru a fi folosite de orice aparat de zbor”, a afirmat ministrul Ministrul rus de Externe, conform agenției ruse Ria Novosti.

Serghei Lavrov a mai precizat că astfel de acțiuni ale Washingtonului par fi o provocare menită să intensifice tensiunile. Diplomatul rus a mai pus că Statele Unite afirmă constant că sunt o putere responsabilă și interesată de stabilitatea strategică, însă declarațiile lor sunt contradictorii, când vine vorba despre drona doborâtă.

Potrivit Moscovei, Rusia va "reacţiona proporţional" la viitoare "provocări" americane, notează AFP.

SUA au acuzat marţi forţele aeriene ruse că au "interceptat şi lovit" o dronă americană Reaper deasupra Mării Negre şi i-au provocat prăbuşirea.

Rusia a dezminţit aceste acuzaţii, recunoscând doar că două dintre avioanele sale de vânătoare au interceptat o dronă americană care a fost detectată "în zona peninsulei Crimeea" şi care avansa "în direcţia" frontierelor Rusiei

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE