Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur. Care sunt dobânzile

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%, începând de luni, 3 octombrie, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV (Spațiul Privat Virtual – ANAF).

Conturile pot fi deschise online

„Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online”, se menţionează în comunicat.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, între 3 şi 26 octombrie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 3 şi 25 octombrie 2022 în mediul urban şi între 3 şi 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

Dobânda este anuală şi se plăteşte la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Condițiile pentru a investi în titluri de stat

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Distribuie

Taguri