Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii au mers la piscină de Sfânta Maria. Piscinele exterioare au fost neîncăpătoare, în ciuda vremii

Mulți români care și-au serbat astăzi onomastica au ales să își petreacă ziua lângă București, în centrele de relaxare cu apă termală. Chiar dacă vremea a fost capricioasă și vântul a bătut cu putere, asta nu i-a împiedicat pe oameni să se distreze. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu a fost doar despre petreceri. Mii de oameni au participat în prima parte a zilei la slujbele speciale.

În România aproape două milioane de Mării au sărbătorit astăzi. Una dintre ele a vrut să își serbeze onomastica la piscină împreună cu soțul și restul familiei.

Băiatul ei, venit în vacanță din Statele Unite ale Americii, ne-a spus că ziua la piscină a fost cea mai bună alegere pentru a-și sărbători mama.

"Este extraordinar aici, ai ce să faci. O să stăm o zi întreagă, până se închide", spune fiul sărbătoritei.

Chiar dacă vremea a fost capricioasă, piscinele exterioare au fost neîncăpătoare. Oamenii au fost încântați:

"Este foarte frumos și este bine că nu este nici foarte cald."

"Mama mea este Maria și nepoata. Este minunat, am venit din străinătate și e prima dată, e foarte frumos."

"Chiar soția mea este Maria, este și ea aici cu băiatul meu. Diseară o să mergem undeva la un local, mâine vrem să plecăm prin țară."

"Ne simțim foarte bine. Nu am reușit să ajungem la mare pentru că este foarte aglomerat și la fel este și drumul."

Ziua de Sfânta Maria a coincis și cu startul festivalului de produse și preparate coreene, care are loc în incinta centrului Spa. Astfel, cei care poartă numele Sfintei Maria au avut parte și de o surpriză. Cadoul pregătit pentru sărbătoriții acestei zile la acest centru Spa este un poster cu numele lor scris în limbea coreană.

Înainte de petreceri, credincioșii au mers în prima parte a zilei la biserică pentru a participa la slujbe. Cei mai mulți români au mers să se roage și să împartă pachete în amintirea celor pe care i-au pierdut.

"Este o zi în care ne gândim la Maica Domnului și chiar dacă este vorba de Adormirea Maicii Domnului, spunem totuși La multi ani, deși sunt controverse pe această temă", spune o credincioasă.

Statisticile arată că la nivel national sunt 1,8 milioane de femei care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia și peste 400 de mii de bărbați botezați cu numele de Marin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE