Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic intens după minivacanța de Sfânta Maria. Se circulă bară la bară pe principalele rute din țară

Coloane de mașini pe principalele rute din țară la revenirea din vacanța de Sfânta Maria. Sunt cozi de mașini pe Transfăgărășan, Valea Prahovei, Valea Oltului, dar și pe Autostrada București Constanța.

Cristian Andrieș, comisar șef direcția rutieră: "Erau preconizate valori ridicate ale traficului rutier. Polițiștii rutieri au fost suplimentați. La nivel național peste 1.500 de polițiști rutieri au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră.

S-a acționat și cu cele 430 de aparate radar pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. S-a acționat inclusiv pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Numai pe A2 au fost depistați patru șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat substanțe psihoactive.

Reamintim tuturor participanților la trafic să poarte centurile de siguranță, să facă pauze de hidratare pentru a nu conduce sub influența oboselii. De asemenea, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic.

În zona de autostradă să nu conducă pe banda de urgență, pentru că această faptă este contravenție, dar concomitent se ia și măsura de suspendare a permisului de conducere.

De asemenea, să conducă cu atenție și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri pentru a ajunge cu bine la destinație."

Traficul de la ora 18:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situația valorilor de trafic pe principalele artere rutiere la ora 18:00 este:

1. DN 1 Ploiești - Brașov: coloană de autovehicule între stațiunile Predeal - Bușteni, în direcția către Ploiești.

2. DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu: trafic intens în Călimănești, pe ambele sensuri de mers.

3. DN 7C Transfăgărășan: coloană de aproximativ 4 kilometri, în ambele direcții.

4. DN 39 Constanța - Vama Veche: trafic normal.

5. A1 București - Pitești: trafic normal.

6. A2 București - Constanța: valori de trafic ridicate pe sensul de mers către capitală, însă în scădere, cu o medie de 40 autovehicule/minut, cel mai greu circulându-se între Cernavodă - Fetești și și la intrarea în capitală.

7. A3 București - Ploiești: trafic normal.

8. A4 Ovidiu - Agigea: trafic normal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE