Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România trimite 22 de tone de bunuri către Turcia și Siria pentru populația afectată de cutremure

România trimite o nouă misiune de zbor umanitar, în sprijinul populației afectate de cutremurele din Turcia și Siria. Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor pleca miercuri către Orientul Mijlociu, transmite Ministerul Apărării. Aeronavele transportă aproximativ 22 de tone de bunuri materiale.

Astfel, o aeronavă C-130 Hercules va ateriza la Beirut, în Liban, iar alte două aeronave C-27J Spartan vor ateriza la Gaziantep, în Turcia.

Cele două aeronave de transport C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9.00, iar aeronava C-130 Hercules va pleca spre Beirut în cursul acestei zilei.

România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.

Forțele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare și în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum și în anul 2019, în Albania.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7 a lovit luni, 6 februarie, sud-estul Turciei și Siria. Un al doilea seism, de 7.6, a avut loc câteva ore mai târziu. 

Căutarea supravieţuitorilor continuă, în pofida speranţelor din ce în ce mai mici de a mai fi găsite persoane în viaţă.

În urma seismelor, peste 40.000 de persoane au murit şi alte câteva milioane au avut nevoie de ajutor de urgenţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE