Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România și Ucraina, ședință comună de Guvern. Premierul Ciolacu ajunge la Kiev, alături de mai mulți miniștri

O ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei va avea loc miercuri la Kiev. Premierul Marcel Ciolacu merge în țara aflată în război, împreună cu mai mulți miniștri din actualul cabinet.

Românii din Bucovina de Nord ar putea avea același drepturi pe care le are minoritatea ucraineană din țara noastră. Această temă va fi discutată în ședința comună a guvernelor României și Ucrainei care are loc astăzi la Kiev.

Va fi o vizită crucială mai ales pentru comunitatea românilor din Ucraina, deoarece guvernul de la Kiev ar putea să recunoască inexistența așa-zisei “limbi moldovenești”.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Premierul Marcel Ciolacu va participa miercuri la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei, împreună cu mai mulți membri ai Cabinetului și experți din domeniile apărării, agriculturii, transporturilor, energiei, afacerilor interne, sănătății, găzduită la Kiev, se arată într-un comunicat al Executivului.

În cadrul vizitei, Marcel Ciolacu va avea întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, alături de care va susține declarații comune de presă, dar și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

”Vizita la Kiev are două obiective clare - promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale importante, care să pună bazele unei colaborări mai aplicate în mai multe sectoare. Ucraina poate conta pe România acum și pe termen lung pentru că avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția acestei țări", a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Pe parcursul vizitei în Ucraina, premierul Marcel Ciolacu va depune o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Căzuți ai Ucrainei din Kiev și va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea delegației române de premierul Denys Shmyhal.

Alături de șeful Executivului, la ședința comună a Guvernelor român și ucrainean, vor participa: vicepremierul Marian Neașcu, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE