Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România schimbă PET-ul cu biletul. Românii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deșeurilor

„România schimbă PET-ul cu biletul”. Așa se numește campania prin care românii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deșeurilor.

Această campanie sărbătorește Săptămâna Europeană la nivel național și se desfășoară în 65 de orașe.

Aceste campanii s-au desfășurat și în alte orașe mari ale lumii

Practic, oricine poate să meargă cu transportul în comun în schimbul a cinci deșeuri. Această idee a pornit prima dată acum doi ani, în doar nouă orașe din țară, dar datorită succesului s-a extins la 65 de orașe.

Obiectivul este dublu: încurajarea transportului în comun și promovarea colectării selective a deșeurilor. Asadar, cine vrea să participe la campanie trebuie să aducă cinci deseuri, fie că vorbim despre PET-uri, doze de aluminiu sau sticle. Trebuie să le introducă într-unul din aparatele așezate în parcările unui lanț de hypermarketuri și după ce vor introduce deșeurile vor primi câte un bon, iar în schimbul bonului voluntarii le vor da bilete de călătorie.

Aceste campanii s-au desfășurat și în alte orașe mari ale lumii, în Roma, Istanbul sau Beijing. Spre exemplu, la Istanbul, la prima ediție s-au strâns 4,1 milioane de deșeuri, adică echivalentul a 75.000 de kilograme de plastic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE