Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România – Finlanda 1-0, în Liga Națiunilor. Este prima victorie din mandatul lui Edi Iordănescu

Naţionala de fotbal a României a obţinut prima sa victorie în actuala ediţie a Ligii Naţiunilor, 1-0 cu echipa Finlandei, sâmbătă seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, în Grupa a 3-a a Ligii B, potrivit Agerpres.

Prima victorie din mandatul selecţionerului Edward Iordănescu

Aceasta este prima victorie din mandatul selecţionerului Edward Iordănescu, după un egal şi trei eşecuri.

La primul meci al naţionalei pe noul Stadion Giuleşti, golul victoriei a fost marcat de fundaşul stânga Nicuşor Bancu (30).

România a făcut un joc destul de bun, a ratat ocazii mari de gol, având două bare şi un penalty ratat, însă Finlanda a avut o posesie net superioară (60%-40%, potrivit site-ului UEFA) şi a irosit câteva ocazii uriaşe de a înscrie.

Tricolorii au ratat în primul minut al meciului, prin Puşcaş, care a tras pe lângă poartă din careu, după o eroare a lui Kamara.

Oaspeţii au replicat imediat, dar Niţă a prins mingea trimisă cu capul de Vaisanen (4), în urma unui corner.

Cum a decurs partida

Jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu au avut o perioadă bună de joc, însă şutul lui Sorescu (10) nu i-a pus probleme portarului finlandez. Cicâldău a trimis mingea în transversală cu capul (14), după centrarea lui Raţiu, iar la scurt timp după aceea, Olaru a fost faultat în careu de Uronen. Puşcaş a executat slab penalty-ul (16), iar portarul Joronen a apărat, iar după aceea a respins şi şutul lui Marius Marin.

Golul s-a marcat în minutul 30, după o fază frumoasă de atac, pornită din propria jumătate: Bancu l-a lansat pe Puşcaş pe contraatac, atacantul a centrat în faţa porţii, de unde acelaşi Bancu a marcat cu o lovitură de cap.

Finlanda a preluat controlul jocului, dar Niţă a fost la post la şutul lui Lod din marginea careului (34), iar Kamara a tras pe lângă ţintă (38). Prima repriză s-a încheiat cu un şut imprecis al lui Puşcaş (44).

Primul sfert de oră al parţii secunde a fost unul destul de delicat pentru tricolori, însă Pohjanpalo (47) a şutat peste după ce Burcă a ratat intervenţia. Niţă a respins incredibil (51) mingea trimisă de Pohjanpalo din câţiva metri, într-o situaţie suspectă de ofsaid. Lod şi-a încercat din nou şutul de la distanţă (61), însă fără succes.

Puşcaş a mai ratat o situaţie bună (62), şutul său din poziţie favorabilă fiind respins de Joronen. Atacantul naţionalei nu a avut şansă nici în min. 76, la centrarea ideală a lui Raţiu, trimiţând peste poartă cu capul.

Finalul a fost unul pe contre, ambele formaţii irosind şanse de a marca. În min. 82, Creţu l-a scăpat pe Kamara, care a centrat pentru Lod, iar acesta a reluat peste poartă din poziţie ideală. Mihăilă a scăpat pe contraatac şi a tras la colţul scurt (84), dar Joronen a respins cu genunchiul. Pohjanpalo (87) a avut o nouă ratare incredibilă din 6 metri. Bancu a avut şansa de a tranşa soarta partidei, dar şutul său din unghi a izbit transversala (89).

Oaspeţii au forţat egalarea, însă Schueller (90+1), cu un şut de la 16 metri, a trimis puţin peste transversală, iar Kaellman a reluat cu capul pe lângă( 90+3).

În min. 24, joc a fost întrerupt pentru circa două minute din cauza unor torţe aruncate pe teren de suporteri.

România venea după eşecuri în primele două meciuri din grupă

România venea după eşecuri în primele două meciuri din grupă, 0-2 cu Muntenegru şi 0-1 cu Bosnia, ambele în deplasare. În următorul meci, programat tot pe Giuleşti, România va întâlni marţi selecţionata Muntenegrului.

România - Finlanda 1-0 (1-0)
A marcat: Nicuşor Bancu (30).
George Puşcaş a ratat un penalty în min. 16 (a apărat Jesse Joronen).
Bucureşti, Stadion Rapid-Giuleşti: 11.503 spectatori
Liga Naţiunilor - Liga B, Grupa a 3-a

Au evoluat echipele:
România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 20. Darius Olaru (5. Alexandru Creţu, 68), 14. Marius Marin - 22. Deian Sorescu (13. Valentin Mihăilă, 80), 8. Alexandru Cicâldău (18. Răzvan Marin, 69), 7. Octavian Popescu (4. Sergiu Hanca, 54) - 9. George Puşcaş. Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Marian Aioani - 3. Mario Camora, 10. Alexandru Maxim, 17. Adrian Rus, 19. Florin Tănase, 21. Marius Ştefănescu, 23. Alexandru Mitriţă.

Finlanda: 12. Jesse Joronen - 17. Nikolai Alho (21. Mikael Soisalo, 68), 2. Leo Vaisanen (9. Benjamin Kaellman, 80), 4. Robert Ivanov, 18. Jere Uronen, 3. Daniel O'Shaughnessy (19. Richard Jensen, 15) - 8. Robin Lod, 6. Glen Kamara, 11. Ramusl Schueller (căpitan) - 10. Teemu Pukki (16. Urho Nissila, 68), 20. Joel Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva.

Rezerve neutilizate: 1. Lukas Hradecky, 23. Carlhohan Eriksson - 5. Miro Tenho, 7. Robert Taylor, 13. Lucas Lingman, 14. Onni Valakari, 15. Sauli Vaisanen, 22. Ilmari Niskanen.

Arbitru: Harald Lechner; arbitri asistenţi: Maximilian Kolbitsch, Andreas Staudinger; al patrulea oficial: Josef Spurny (toţi din Austria)
Arbitru video: Christian Dingert; arbitru asistent video: Riem Hussein (ambii din Germania)
Cartonaşe galbene: Alho (7), Puşcaş (60), Pohjanpalo (78), Niţă (86).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE