Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasionații de tehnologie au putut vedea și testa roboți speciali din misiuni de teren, precum cele de salvare sau de dezamorsare a unor bombe. Acești roboți, dotați și cu sisteme de inteligență artificială, preiau riscurile din misiunile periculoase și ajută la salvarea de vieți. 

Roboții sunt dotați cu senzori și camere și pot fi controlați de la distanță în misiuni de recunoaștere. Cățelul robot transmite imagini live din apropierea unor obiecte suspecte și are un rol foarte important în intervenții periculoase. Copiii s-au bucurat cel mai mult să vadă roboții în misiune.

Alți roboți sunt folosiți de companii pentru depozitarea și identificarea pachetelor, de exemplu, pentru o livrare rapidă.

Anamaria Ilie, șef de lucrări Facultatea de Transporturi, Politehnica București: ”Robotul pe care-l vedeți în spate poate să ne ușureze munca și viața. Tot în spatele unei industrii auto și a oricărei industrii există partea de logistică.” 

Și alte inovații din tehnologie și industria auto pot fi văzute și testate la POLI AutoFEST, care are loc în weekend la Universitatea Politehnica din București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE