Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Roberta Metsola vrea să participe la evenimentele dedicate Capitalei Europene a Culturii la Timișoara

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, şi-a exprimat interesul de a participa anul viitor la evenimentele organizate cu ocazia deţinerii titlului de Capitală Europeană a Culturii (CEC) de către Timișoara.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, aflat într-o campanie de promovare a Timișoarei 223, a declarat, marţi, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, aceasta a spus că și-ar dori să ia parte anul viitor la Timişoara la evenimentele organizate cu ocazia deţinerii titlului de Capitală Europeană a Culturii.

"M-am simţit onorat de deschiderea pe care preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a arătat-o pentru Timişoara. A fost entuziasmată de cât de relevantă este povestea Timişoarei cu diversitatea şi potenţialul ei de inovare, în contextul actual european", a transmis primarul Dominic Fritz.

Cei doi oficiali au vorbit şi despre aderarea României la zona Schengen, primarul Timişoarei susţinând, din nou, faptul că este timpul ca Europa să devină una şi să doboare bariera Schengen. Preşedintele PE a reconfirmat poziţia Parlamentului European exprimată în Rezoluţia adoptată în octombrie, prin care susţine aderarea României şi a Bulgariei la zona Schengen.

În cadrul întrevederii, primarul Dominic Fritz a răspuns pozitiv propunerii Robertei Metsola ca Timişoara să se alăture campaniei de solidaritate europeană "Generators of hope", pe care preşedinta PE a iniţiat-o recent. Campania îşi propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în timpul războiului, lăsând 10 milioane de ucraineni fără electricitate, acum, în perioada iernii.

Primarul Dominic Fritz a reamintit că imediat după invazia trupelor ruseşti în Ucraina, municipalitatea timişoreană, cu sprijinul unei companii, a trimis la Cernăuţi generatoare de curent, într-un transport umanitar. 

Distribuie

Taguri