Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roberta Metsola: Niciun obstacol pentru aderarea României la Schengen. Blocarea aderării ar putea duce la creșterea sentimentului anti-UE

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, susține că refuzul de a permite aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație ar putea duce la o creștere a extremismului. Totodată, Șefa Parlamentului a afirmat că astfel de blocaje riscă să ducă la înmulțirea ”celor care vor să distrugă Europa”.

”Parlamentul European a discutat despre costul non-Schengen. Atunci când închidem frontierele, calculăm cât costă în termeni de timp la frontiere. Dar mai spun și că dacă pentru o țară pentru care acum 12 ani Comisia a decis și Parlamentul a fost de acord că nu există absolut niciun obstacol juridic sau politic, pentru ca aceste țări să adere la Schengen, ceea ce este în esență cel mai bun lucru al apartenenței la UE, care este libera circulație, atunci lăsăm oamenii care vor să distrugă Europa să crească. Și aceasta este teama mea”, a spus Roberta Metsola.

La începutul lunii septembrie și preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reconfirmat susţinerea sa pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Anunțul a venit în timpul unei întâlniri cu premierul român, la Bruxelles. La București se știe că Charles Michel este un prieten al României și un susținător al aderării la spațiul european de liberă circulație. Lucru amintit și de către președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE