Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Austria se opune în continuare intrării României în Schengen. ”O extindere nu este oportună la momentul actual”

Publicat de: Euronews

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, a declarat că autoritățile de la Viena susțin că spațiul Schengen ”nu funcționează”, motiv pentru care nu consideră extinderea acestuia prin aderarea României și Bulgariei.

În cadrul întâlnirii cu ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, la Viena, Karner a afirmat că poziția Austriei este că spațiul Schengen ”ca întreg nu funcționează”.

”De aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia. Sunt controale de frontieră între state membre. În Germania s-a discutat despre controlul de frontiera cu Polonia. E un semnal că sistemul nu funcționează, de aceea consider că o extendere nu este oportună la momentul actual. Sistemul Dublin are deficitele lui si aici trebuie îmbunătățit cadrul legal”, a spus Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne.

Cătălin Predoiu: ”Am fost fericit sa constat ca Austria vede aceste progrese”

La rândul său, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a precizat că obiectivul său este de a construi ”un început de colaborare” privind Schengen.

”Am vrut să mă asigur că dacă există reproșuri sau poziții că Roma are probleme de graniță și am fost fericit sa constat ca Austria vede aceste progrese și că România performează. Noi vom continua să ne facem temele.

Am înțeles ca Austria nu cu România are o problemă. Polițiștii români își fac datoria. Suntem gata să continuăm această munca împreună. (...) Și noi vom sprijini și Austria și statele membre în reforma sistemului de migrație și de azil european”, a afirmat Cătălin Predoiu, la Viena.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE