Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reuters: Prințul Harry și Meghan Markle, implicați într-o "urmărire aproape catastrofală cu paparazzi"

Prințul Harry, soția sa Meghan și mama acesteia au fost implicați într-o "urmărire aproape catastrofală cu mașina" unde au fost vânați paparazzi, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al prințului, potrivit Reuters.

Incidentul a avut loc după ce cuplul a participat la o ceremonie de decernare a premiilor organizată la New York de Fundația Ms. pentru femei, unde Meghan a fost premiată pentru activitatea sa.

Imaginile apărute pe rețelele de socializare i-au arătat pe Harry, Meghan și pe mama ei, Doria Ragland, într-un taxi.

"Noaptea trecută, ducele și ducesa de Sussex și doamna Ragland au fost implicați într-o urmărire aproape catastrofală cu mașina de către un grup de paparazzi extrem de agresivi", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

"Această urmărire, care a durat peste două ore, a avut ca rezultat mai multe cvasi-coliziuni în care au fost implicați alți șoferi de pe șosea, pietoni și doi ofițeri NYPD (Departamentul de Poliție din New York)".

Harry și Meghan au renunțat la rolurile lor regale în 2020 și s-au mutat în Statele Unite, parțial din cauza a ceea ce au descris ca fiind o hărțuire intensă din partea presei.

Prințul a vorbit mult timp despre furia sa față de intruziunea presei, pe care o consideră vinovată de moartea mamei sale, prințesa Diana, care a fost ucisă când limuzina sa a fost făcută praf în timp ce fugea de paparazzi care o urmăreau la Paris.

Accidentul mortal în care a fost implicată printesa Diana

În noaptea de 30 spre 31 august 1997, Diana și iubitul ei, Dodi Al Fayed, fiul miliardarul egiptean Mohamed Al Fayed, au plecat cu o mașină de la hotelul Ritz din Paris. În autoturism se mai aflau şoferul Henri Paul şi bodyguard-ul cuplului.

Șicanat de paparazzi, şoferul nu a mai putut controla mașina și a intrat cu o viteză de 180 km într-un pilon al tunelului. El şi iubitul Dianei au murit pe loc, prinţesa de Wales şi bodyguardul au fost transportaţi la spital. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, fără succes, la ora 4.00 dimineaţa a fost declarat oficial decesul.

O anchetă îndelungată încheiată în 2008 a concluzionat că Prințesa Diana și Dodi al-Fayed au fost uciși din cauza modului neglijent de a conduce al șoferului Henri Paul și din cauza paparazzilor care urmăreau mașina. Reacţia întârziată şi rezervată a reginei Elisabeta a alimentat însă teorii ale consăiraţiei. Tatăl lui Dodi Al-Fayed a susținut chiar că accidentul a fost comis de serviciile secrete britanice la ordinul regretatului soț al reginei Elisabeta, Prințul Philip.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE