Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Retrospectiva campaniei electorale: șobolani, vaci și cai putere. Momente memorabile ale candidaților la primării

Cu șobolanul în mână, cu vaca la păscut în centrul Bucureștiului, cu lansări muzicale și curse de motocicletă. Cam așa s-a desfășurat luna de campanie electorală pentru alegerile locale de duminică, 9 iunie. Iată câteva dintre momentele memorabile.

Campania electorală pentru alegerile locale e aproape de final

Cu doar câteva zile înainte de scrutin, candidatul PNL la Primăria Capitalei își imaginează cursa electorală ca una cu motociclete.

Firea încearcă să accelereze, dar Burduja pare să fie hotărât să o depășească și da, da, da, o face. Nicușor Dan, liderul cursei, apasă accelerația cât de tare poate, încercând să scape de Burduja. Wow, Burduja! Face o manevră și îl depășește... Burduja trece linia de sosire. Este câștigătorul cursei.

Nu este singurul care s-a urcat pe motocicletă, în campanie. Numai că, în cazul candidatei S.O.S. România, Diana Șoșoacă, s-a lăsat cu anchete ale poliției.

Campania lui Cristian Popescu Piedone a fost mai mult o comunicare unidirecțională cu Nicușor Dan.

Piedone: 2024, Nicușoare? Hopa! Vine Piedone și te ia cu coasa!

Unde candidatul PUSL vede teren neîngrijit, actualul primar al capitalei, candidat independent la Primărie, vede succesul împotriva așa numitei mafii imobiliare.

Nicușor Dan: „Suntem în intersecția Răzoare, cea mai complicată intersecție din București. Dacă vă puteți închipui, aici am avut o cerere pentru un bloc de 15 etaje și cu o amprentă foarte mare care ar fi nenorocit intersecția și mai mult”.

Iar câteva intersecții mai încolo, cu un adjuvant cel puțin neobișnuit, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 5 îl critică pe primarul în funcție, Cristian Popescu Piedone.

Adrian Vigheciu: „Actualei administrații nu îi pasă, de fapt, să lucruri importante pentru oamenii din Sectorul 5. Din orice unghi am privi, Sectorul 5 este ultimul al capitalei”.

Vigheciu nu s-a oprit la vacă. A continuat seria metaforelor din căruță.

Adrian Vigheciu: „Nu, nici acesta nu este un film. Este pura realitate din Sectorul 5. Am ajuns pe strada Căruței cu mare dificultate. Din 9 iunie, trecem la treabă”.

Dar nici primarul de la Sectorul 5 nu s-a lăsat mai prejos. Ba chiar a fost mai îndrăzneț.

Piedone ține într-o mână un șobolan: Ăsta este respectul Primăriei Sectorului 2 față de dumneavoastră.

Mihai Enache, candidat al Alianței pentru Unirea Românilor, a ținut să le arate bucureștenilor abilitățile lui de grădinar.

Mihai Enache: „Am pus mâna la muncă și am plantat 300 de copaci aici la intersecția Ghencea cu strada Brașov”.

În luna de campanie electorală, candidata PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea, s-a plimbat prin mai multe locuri în București pentru a-și puncta reușitele din mandatul anterior.

Gabriela Firea: „Toată munca mea e la vedere. Și reprezintă dovada că pot și știu să administrez acest oraș minunat. Candidez la Primăria Capitalei pentru că îmi doresc să continui și să dezvolt toate proiectele din primul mandat”.

Iar ca să arate mai bine ce a făcut de-a lungul timpului, i-a cooptat în diferite ipostaze și pe ceilalți primari PSD de sectoare care vor să își înnoiască mandatele. Colaborarea PSD-PNL doar la sectoare și separat la primăria generală a dus, însă, și la confuzii.

Robert Negoiță, lângă Sebastian Burduja: „De aceea îi mulțumesc din suflet lui Stelian Burdujeanu. Burduja”.

Sebastian Burduja: „Sebastian Burduja”.

Robert Negoiță: „Sebastian. Scuze, scuze, scuze”.

Sebastian Burduja: „Ne știm de mult, e OK, dar e Paștele. Îmi dai un miel, Robert”.

Campania lui Sebastian Burduja a fost turcoaz. La propriu. A lansat chiar și o piesă: Visuri în bagaj. Revoluția Turcoaz.

Alegerile locale au loc duminică, 9 iunie, odată cu cele europarlamentare. Secțiile de vot se deschid la 7 dimineața și se închid la 10 seara, cu posibilitatea prelungirii programului până la miezul nopții dacă sunt oameni la coadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE