Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

12 reținuți în dosarul coordonat de Parchetul European la Timișoara. Printre ei sunt și 4 persoane publice

Nu mai puțin de 12 români au fost reținuți în ancheta coordonată de Parchetul European la Timișoara. Aceștia sunt acuzați că sunt parte dintr-o rețea care a păgubit bugetul UE cu cinci milioane de euro. 

Printre persoanele reținute se află și patru funcționari publici, confirmă pentru Euronews,  procurorul care reprezintă România în Parchetul European. 

Anchetatorii au adunat documente inclusiv de la Agenția care gestionează banii europeni în regiunea de Vest, acolo unde cinci firme investigate au câștigat proiecte. Procurorii spun că au fost înființate fictive în total 150 de firme prin care au fost luate ilegal fonduri europene. Unele dintre ele au sediul social în Austria. 

Descinderi ale Parchetului European, condus de Kovesi, la Timișoara. Sunt vizate fraude cu fonduri europene

Persoanele reținute și-ar putea petrece următoarele 30 de zile după gratii, dacă Tribunalul București aprobă propunerea Parchetului European. 

Parchetul European, 160 de descinderi în România

Perchezițiile demarate la Timișoara fac parte dintr-o serie de 160 de descinderi pe care procurorii de la Parchetul European le fac la adrese din România, în special din vestul țării. Sunt pe urmele unei grupări care ar fi fraudat fonduri de cateva milioane de euro prin diferite programe.

”Parchetul European (EPPO) a intervenit împotriva unui grup infracțional organizat activ în România și Austria. Încă de dimineață, sunt în desfășurare 160 de percheziții domiciliare, inclusiv la locuințele unor funcționari publici și la sediile instituțiilor publice, în cadrul unei anchete în derulare de 6 luni privind presupusa fraudă cu privire la fonduri europene și românești de peste 5 milioane de euro, spălate printr-un mecanism financiar complex. Aproximativ 30 de persoane vor fi aduse la audieri.”, se arată într-un comunicat al EPPO.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE