Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rețea mare de trafic de migranți, destructurată. Cei 40 de membri ar fi transportat 500 de persoane într-un singur an

Una dintre cele mai mari rețele de trafic de migranți din România a fost destructurată. Polițiștii de Frontieră spun că suspecții încasau cel puțin 4.000 de euro pentru fiecare persoană transportată ilegal. Iar un transport era format din 20-30 de străini care încercau să ajungă în state din vestul Europei. Toți membrii grupării vor fi audiați la DIICOT. Pentru destructurarea aceastei rețele, anchetatorii au cooperat cu Europol, dar și cu autoritățile din Germania și Bulgaria.

Traficanții au încercat să introducă sau să scoată din România aproximativ 500 de migranți.  Membrii grupării: români, bulgari, irakieni și bengalezi aveau roluri bine stabilite și acționau pe trei paliere.

(Identitate protejată), ofițer operativ al Poliției de Frontieră: ”Primul dintre ele consta în transportarea migranților în bărci peste fluviul Dunărea, de pe malul bulgăresc pe cel românesc. Cel de-al doilea segment este reprezentat de transportarea migranților de la malul românesc în județele Arad și Timiș, cu mijloc de transport marfă, dube, în special și mașini de teren. Cel de-al treilea segment era reprezentat de către alți șoferi care îi preluau, îi cazau în una două zile, pentru a pregăti următorul pas, cel de a-i scoate ilegal de pe teritoriul româniei.”

Numai în ultimul an, polițiștii de frontieră au depistat grupuri de cate 20 de persoane intrate ilegal în zona de frontieră din județul Dolj, pe traseu și la frontiera de vest a României. Viața migranților era pusă în permanență, în pericol, fiind transportați printre mărfuri și în mașini cu prea puține locuri comparativ cu numărul mare de persoane. 

Într-o mașină de teren cu doar cinci locuri erau înghesuiți 17 migranți. Șoferul autoturismului făcea parte din această grupare, iar când a văzut în vară polițiștii de frontieră a tras dreapta de volan și a intrat în copacii de pe marginea drumului. Astfel, migranții care erau transportați ilegal au fost răniți și duși de urgență la spital. 

Traficanții ajutau cetățenii arabi să ajungă în Germania

Cei peste 40 de traficanți ar fi identificat cetățeni arabi pentru a-i transporta, de cele mai multe ori, în Germania.

(Identitate protejată), ofițer operativ al Poliției de Frontieră: Pretindeau și încasau minimum 4.000 de euro pentru fiecare migrant, asta pentru a-l aduce din Bulgaria în România și pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Sumele de bani încasate ilicit au fost investite în mașini de lux și au fost cumpărate proprietăți.”

Banii erau împărțiți de membrii rețelei  în funcție de poziția deținută în ierarhia grupului și de gradul de implicare în activitatea infracțională, spun polițiștii de Frontieră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE