Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Republica Moldova a respins în ultimele ore peste 80 de atacuri cibernetice asupra unor portaluri publice

Republica Moldova a respins în ultimele ore peste 80 de atacuri cibernetice împotriva sistemelor sale informatice, platformelor şi portalurile publice strategice, a anunţat joi Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică (STISC), relatează agenţia EFE şi presa de peste Prut.

Potrivit unui comunicat al acestui serviciu, citat de Deschide.md, citat de Agerpres, „scopul acestor tentative de atac cibernetic a fost de a cauza indisponibilitatea resurselor informaţionale ale statului prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, având obiectivul de a suprasolicita resursele de procesare ale sistemelor informaţionale”.

„Conform analizei preliminare, atacurile au un caracter distribuit şi sunt efectuate din afara R. Moldova, de pe adrese IP localizate în diferite ţări, de pe echipamente şi reţele compromise - situaţie tipică pentru astfel de incidente cibernetice”, precizează serviciul menţionat. Totuşi, asigură acesta, impactul asupra funcţionării sistemelor atacate cibernetic a fost unul limitat.

Gruparea pro-rusă Killnet a ameninţat pe 23 august că va ataca cibernetic reţelele instituţiilor din Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE