Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi ruși și un ucrainean, acuzați de spionaj în Albania

Doi cetățeni ruși și unul ucrainean au fost arestați în Albania sub acuzația de spionaj. Cei doi suspecți ruși sunt Mihail Zorin și Svetlana Timofoeva, iar ucraineanul a fost identificat drept Fedir Alpatov, conform autorităților albaneze.

Activități de spionaj

Judecătorul a cerut reținerea celor trei pe baza probelor prezentate de procurorul de caz. Acesta a prezentat dovezi privind activitățile de spionaj ale suspecților, care au sustras informații clasificate de la o fostă fabrică de arme militare. Cei trei suspecți au negat acuzația de spionaj, însă dacă vor fi condamnați riscă până la 10 ani de închisoare.

Ei au fost arestați sâmbătă în interiorul și în apropierea fostei fabrici militare din Gramsh, la 80 de kilometri sud de capitala Tirana. Suspecții făcuseră fotografii ale fabricii. Autoritățile au spus că Zorin, care a intrat în fabrică, a folosit spray cu piper pe doi paznici militari care încercau să-l captureze. Timofoeva și Alpatov au fost arestați în afara complexului.

Presa locală a relatat că cei trei suspecți au intrat în Albania de la diferite intrări la graniță și apoi au rămas în apropierea fabricii. Un oficial al Ambasadei Ucrainei, care a fost prezent la audiere, a declarat că suspectul ucrainean este nevinovat, susținând că Alpatov a servit doar ca șofer rușilor.

Albania, membră NATO din 2009, a denunțat dur invadarea Ucrainei de către Rusia și a implementat toate sancțiunile împotriva Moscovei de către Uniunea Europeană și Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE