Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regina Elisabeta a II-a nu va participa la slujba oficiată astăzi la Catedrala Sfântul Paul, cu ocazia Jubileului de Platină

Publicat de: Euronews

Regina Elisabeta a II-a nu va participa la slujba oficiată astăzi la Catedrala Sfântul Paul cu ocazia Jubileului de Platină. Ea s-a simțit obosită după ceremoniile de ieri. Anunțul a venit printr-un comunicat transmis aseară de la Palatul Buckingam.

Ceremoniile dedicate jubileului de platină al reginei Elisabeta a II-a, care este monarh de 70 de ani în Marea Britanie, durează patru zile. Startul serbărilor a fost dat de defilarea regimentului regal de cavalerie, iar regina a fost aclamată de zeci de mii de persoane.

Jubileul de Platină a fost deschis de garda regală

Jubileul de Platină a fost deschis de garda regală, cu tradiţionala paradă militară anuală „Trooping the Colour". Prințul Charles, fiul reginei, și soția sa, Camilla de Cornwall, au ajuns primii la locul ceremoniilor. Regina i-a urmat, într-o trăsură trasă de cai.

Așteptată de toți, suverana în vârstă de 96 de ani a apărut în balconul Palatului Buckingham, îmbrăcată într-un costum elegant albastru deschis, alături de vărul ei Edward de Kent. Sprijinită într-un baston și cu un zâmbet larg, regina a fost ovaționată și aplaudată de mulțime. O a doua apariție a reginei a fost, alături de Familia Regală, în momentul în care aviația militară britanică trecea pe deasupra Palatului Buckingham.

Fanioane, drapele şi portrete uriaşe au fost arborate pe străzile din tot Regatul Unit

Fanioane, drapele şi portrete uriaşe au fost arborate pe străzile din tot Regatul Unit, iar admiratorii Familiei Regale şi-au amplasat corturile la Londra pentru a putea să ocupe primele rânduri.

Unul dintre cei mai iubiți monarhi britanici, regina a fost tot mai absentă din viața publică din cauza problemelor de sănătate. După o scurtă internare într-o clinică în octombrie 2021, regina şi-a anulat aproape toate apariţiile oficiale. Nu însă și cea din prima zi a serbării Jubileului de Platină.

La fel de importantă pentru britanici este și ziua de vineri, când regina este așteptată la Catedrala Saint Paul. Nu este clar încă dacă va fi prezentă sâmbătă la celebrul Epsom Derby, deși este cunoscută pasiunea sa pentru cursele hipice, dar sigur va urmări, măcar la televizor, concertul în cinstea ei la care vor cânta, printre alții, Alicia Keys, Queen and Adam Lambert și Diana Ross.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE