Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea revine la Londra pentru tratamentul împotriva cancerului

Regele Charles al III-lea s-a întors la Londra, cel mai probabil, pentru a primi un tratament suplimentar, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Monarhul britanic și soția sa, Regina Camilla, au fost transportați cu un elicopter spre Palatul Buckingham de la reședința lor privată din Sandringham. Ulterior, au folosit un automobil pentru a ajunge la reședința Clarence House, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea are ”o formă de cancer”. Suveranul britanic a lăudat ”toate acele organizaţii care îi sprijină pe pacienţii cu cancer”.

Din acest motiv, suveranul britanic și-a amânat toate îndatoririle publice, însă lucrează în continuare într-un cadru privat.

Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Care este starea monarhului britanic

Regina Camilla a luat parte deja la mai multe evenimente de pe agenda sa de lucru. Săptămâna trecută, ea a dezvăluit că soţul ei ”se simte extrem de bine în circumstanţele date”.

Regina consort a precizat că Regele Charles a primit primul său tratament împotriva cancerului săptămâna trecută și că a fost ”foarte impresionat” de toate mesajele de sprijin pe care le-a primit.

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer după ce a petrecut trei nopți într-o clinică privată din Londra, unde a suferit o intervenție chirurgicală pentru hipertrofie benignă de prostată.

Potrivit sursei citate, Prinţul de Wales ar putea începe să îl reprezinte pe tatăl lui la diverse evenimente publice, iar presa britanică a raportat că prinţul William şi familia sa îşi petrec perioada de vacanţă şcolară în reşedinţa lor din Norfolk, Anmer Hall, care se află pe domeniul regal de la Sandringham.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE