Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Cum a fost surprins Regele Charles al III-lea, la prima apariție publică importantă de când a fost diagnosticat cu cancer

Prima apariție semnificativă a Regelui Charles al III-lea, de după diagnosticul de cancer, a fost la Castelul Windsor, în Duminica Paștelui. Suveranul în vârstă de 75 de ani, care face tratament, a venit însoțit de soția sa, Regina Camilla, și a salutat cu zâmbetul pe buze mulțimea adunată în fața Capelei St. George.

  • La ieșirea din capelă, spre surprinderea multora, monarhul s-a îndreptat către mulțime și le-a strâns mâinile unora dintre cei veniți să îl vadă
  • Copiii, cei mai încântați
  • Monarhul a părut binedispus la prima apariție publică importantă de la diagnosticul său de cancer
  • Regele Charles al III-lea și Regina Camilla, la slujba de Paște la Capela St. George, Castelul Windsor, Marea Britanie - 31 martie 2024
VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa foto: Profimedia

Faptul că Regele Charles al III-lea a participat la slujba de Paște a fost văzut ca un semn bun în ceea ce privește starea sa de sănătate, scria, de curând, presa internațională.

La eveniment au luat parte mai mulți membri ai familiei regale, însă Prinţul William, Prinţesa Catherine şi cei trei copii ai lor nu au fost prezenţi. Ducesa de Cambridge își continuă și ea tratamentul împotriva cancerului, departe de văzul lumii. O luptă în care nu e singură, ci are tot sprijinul familiei și al numeroșilor admiratori ai Casei de Windsor din întreaga lume.

De Paște, arhiepiscopul de Canterbury le-a urat însănătoșire grabnică regelui și Prințesei de Wales și a încurajat congregația să se roage pentru ei în timpul tratamentului împotriva cancerului pe care cei doi îl urmează.

Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury: „În fiecare dintre viețile noastre, există momente care ne schimbă pentru totdeauna – uneori, ele țin de noi înșine. Cu toții am urmărit și am empatizat, și am simțit, demnitatea regelui și a Prințesei de Wales când au vorbit despre boala lor și, făcând acest lucru, prin lipsa lor de egoism, prin harul și credința lor, i-au ajutat și pe alții”, a spus acesta, potrivit The Guardian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE